ATRACTII TURISTICE

Suntem inconjurati de atractii turistice impresionante

CHEILE SOHODOLULUI

La doar 1KM distanta fata de Casa din Padure Cheile Sohodolului se află la limita nordică a județului Gorj cu Județul Hunedoara, în Muntii Valcan (o grupare ce aparține lanțului montan Retezat-Godeanu din Carpații Meridionali), în partea nordică a satului Runcu și este străbătută de valea Sohodolului.

Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 350 hectare a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 și reprezintă o zonă de chei săpate în calcare cretacice de apele pârâului Sohodol, cu forme diversificate de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase), cu floră și faună specifică Meridionalilor. Aria naturală protejată atrage anul mii de turiști din țară și din străinătate.Nările, Fusteica, Inelul, Peștera Popii, Peștera Gârla Vacii sunt niște repere impresionante ale acestei zone, dintre care cea mai vizitată este Peștera Popii datorită picturilor cu siluete antropomorfe de culoare neagră.Pe cheile Sohodolului se practică alpinismul pe cele 120 de trasee special amenajate. Pe timpul verii temperatura este mai mică cu 10 grade Celsius, datorită umbrei stâncilor și apei râului Sohodol.Aici se găsesc peste 300 de specii de plante specifice acestor locuri, inclusiv castani seculari plantați înainte de anul 1859. În această zonă au avut loc filmările la celebrul film românesc "Mărgelatul", interpretat de Florin Piersic.

Misiunea noastra

Serviciile oferite sunt gandite conform nevoilor dumneavoastra

Profesionalism

Ne ridicam la inaltii parametrii ai unei cazari impecabile

De ce noi?

Clientii ne-au asezat in topul preferintelor lor gratie caldurii cu care-i intampinam

Atractii turistice

Excursii organizate cu jeep-urile pe munte, Casa memorial Brancusi, Toaia dracilor Gorj ( Cascada Dracilor), Manastirea Tismana.

TE ASTEPTAM!

Ai nevoie de informatii? Contacteaza-ne in orice moment.

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai bune oferte!

SOCIAL

casadinpadure.ro © 2016.

TOP